Dromen met je ogen open…

Mythologie, sprookjes, sagen en legenden, en…..tarotkaarten...
door de eeuwen heen is de mens op zoek geweest naar zichzelf.
Het leggen van de  tarotkaarten , is één van de vele manieren om het verborgene in het licht te brengen en de toekomst te onthullen.

Al eeuwen geleden trokken de zigeuners van land naar land en van stad naar stad, om  op kermissen en aan keukentafels , voor alle lagen van de bevolking , een tip van de sluier van de toekomst op te lichten.
In deze tijd van zogenaamde New Age, blijken de tarot kaarten veel meer mogelijkheden te bieden dan een blik in de toekomst.
De symbolentaal van de tarot geeft ons, als zoekende mens, de ultieme mogelijkheid om te communiceren met het eigen onderbewustzijn.
Door het leggen van de kaarten en het verklaren van de symbolieken die ons getoond worden, verkrijgen we inzicht in onze spirituele groei, het onderbewuste handelen en de uitwerking die dit heeft op ons dagelijkse leven.
Bij iedere legging groeien we in onze intuïtieve ontwikkeling , het contact met de bron, waardoor we een lichtje kunnen laten schijnen op ons levenspad. Hierdoor kan het verleden worden begrepen en de toekomst kan worden onthuld.

De cursusavonden worden begeleidt door Désiree te Nuijl. Zij is met haar 30 jaar ervaring als astrologe, bekend geworden doordat zij, tijdens haar astrologische en mediamieke readings, vele mensen heeft geïnspireerd op hun zoektocht naar hun levenspad .

De cursusavonden worden gestart met een korte meditatie, waardoor iedere deelnemer zich bewust wordt van zijn/haar eigen kracht en dat deel van de geest wat verbonden is met de bron. Het contact met de bron geeft ons de mogelijkheid te ontdekken wie we zijn, waar we vandaan komen en hoe ons pad verder gaat. Alle ervaringen in ons leven hebben een duidelijk doel en de kaarten zijn een fijn hulpmiddel om de diepere betekenis van deze ervaringen bewust te maken. Ook ontdekken we welke keuzes we het best kunnen maken om ons pad een positieve wending te geven. Het tarotspel is al eeuwenoud en er zijn , bijna per cultuur, verschillende vormen aan gegeven. In de cursus gaan we aan het werk met de originele  middeleeuwse tarotkaarten , welke bewerkt werden door Raider Waite . Deze tarotkaarten kunnen worden omschreven als een plaatjesboek - een allegorie - van de levensloop van de westers georiënteerde mens.


De tarot, in welke vorm dan ook, heeft een basis systeem. Het is een spel van 78 kaarten, waar je de volgende tweedeling in kunt aanbrengen:

  1. De Grote Arcana,. De grote arcana bestaat uit tweeëntwintig kaarten. De symbolische tekeningen die op de kaarten te zien zijn, komen wonderlijk genoeg overeen met de archetypen van de Jungiaanse psychologie. Deze symbolen zoals de Maan, de Toren, Kracht, etc. verbeelden deze archetypen en zijn daarmee de symbolentaal van het ZELF, ons onderbewustzijn.
  2. De kleine arcana, Deze kaarten verbeelden het leven met alle situaties die daarin voorkomen. De vier kleuren van de kleine arcana vertegenwoordigen de vier elementen. De staven, de bekers, de zwaarden en de pentagrammen, staan voor de elementen vuur, water, lucht en aarde. Ook de nummering van de kaarten heeft een betekenis die wordt uitgelegd door de kennis van de nummerologie..  De zogenaamde Hofkaarten in het spel ,verwijzen naar onze persoonlijkheid en de projecties op de mensen om ons heen. 

De kaarten zijn echt de manier om jezelf te leren kennen.
Meerdere malen per jaar wordt op verschillende plaatsen in Nederland of op het Caribische eiland Curaçao, een cursus tarot gegeven. De cursus duurt 10 dagdelen, verdeeld over 10 op éénvolgende weken. De kosten van de cursus bedragen € 250,00.
De benodigde set van de Raider Waite Kaarten is in iedere winkel te koop maar kan tegen gereduceerde prijs bij ons worden aangeschaft.
Het lesmateriaal, de uitleg van de kaarten en hun betekenis, is door Désirée zelf ontwikkeld en behoort bij de cursus.
Deze papieren worden tijdens de lessen uitgedeeld.
Verder is het raadzaam een schrift mee te nemen, waarin naast alle aantekeningen, ook alle ‘voorspellingen’ kunnen worden opgeschreven.

U kunt u opgeven voor een cursus tarot via ons mailcontact.
Wij laten u dan z.s.m. weten waar en wanneer de cursus gegeven wordt.